Slideshow

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Viral Pazarlama Örnekleri


Viral örnekler, herkes tarafında dikkat ve ilgi çekici olduğu zaman paylaşılan,tıpkı virütik etkisi olan bir virüs gibi sürekli dağılan ve paylaşılan pazarlama örnekleridir.

Bir çok kişi tarafından bilinmek ve kalıcı bir etki yaratmak mı istiyorsunuz?
Herkesin sizi konuşmasını ve sizden bahsetmesini mi istiyorsunuz?
Reklam bütçeniz çok mu yetersiz?
İkna edici ve inandırıcı olmak mı istiyorsunuz?

İyi hazırlanmış,yapılmış ve dikkat çeken bir video düşünün.

Mentos dikkatleri ve ilgileri üzerine çekmek için Diet Coke kolasını içine katarak ilgi çekmeye çalıştı ve başarılı oldu.Çünkü izlenme sayısı 13 milyonu geçmiş durumda.



Bir blender bıçaklarının ve ürünün dayanıklı olduğuna nasıl inanırsınız? Blendtec firmasının bunu göstermek için yapmış olduğu bu video gerçekten dikkat çekici ve izlenme sayısı 5 milyonu geçmiş durumda.



Herşeyi ışık hızında halletmek istermiydiniz? Bu viraldede Batesmotelpro ve M.Serdar Kuzuloğlunun tanıttığı hem eğlenceli, hemde güzel bir viral çalışması.




Aşk acısıyla hareket eden genç bir kızın sevgilisinden intikam almaya çalıştığı bir viral çalışması.

Fulya'nın İntikamı Viral Reklam Başarısı from Bursa Tv on Vimeo.



Viral Pazarlamayı sadece ürünler ve markalar açısından değil,sosyal sorumluluk çalışması konusunda da Altı Nokta Körler Derneğinin yapıtğı viral çalışması.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ülkemizde pek yaygın olmasada,yavaş yavaş viral pazarlama konusunu profesyönel kişilerin,tasarıları sayesinde, yeni bir boyut kazandı,böylece yeni birçok fikirler elde edilmiş oldu,birçok uygulamalar başarılı geçmiştir.
Günden güne gelişme gösteren bu tip pazarlama stratejileri, giderek artacaktır,bende kendi blog sitemde dijital pazarlama,dijital marketing üzerinde makaleler yazıyorum,faydalı bilgiler sunduğumuza inanıyorum,emeği geçen arkadaşlara saygılar. www.parapramit.com

Yorum Gönder