Slideshow

25 Ağustos 2011 Perşembe

Marka Dövmeleri



İnsanların birçoğu markaların onlara güç ve statü kazandıracağını düşündürür ve bazı araştırmalara göre de bazı markaları tercih ederken, bunu dikkate alarak satın alma yaptıkları gözlenmektedir.

Apple ile ilgili araştırma yaparken karşıma çıkan ve üzerime daha çok düşünmemi sağlayan marka dövmeleri... Bazı insanlar markaları severler ve onu her yerde konuşurlar ama bazıları resmen taparlar.

İnsanlar vucütlarına bir markanın dövmesini neden yaptırır? Bunu ona yaptıran neler olabilir? İşte o sebeplerden bazıları

1-Sosyal gruplara dahil olmak: Marka dövmeleri aynı değerleri,ilgileri paylaşan insanların benzer sosyal gruplarla bağ kurmasına yardım eder. Marka dövmeleri gruba ait olan kişilere mesaj gönderir.Eğer bu gruplara üye ise anlayabilirsin.


2-Değerli gruplar bulmak:
Marka dövmeleri müşterilere kişisel değerini hatırlatır. Dövme özel anlamıyla birlikte kalıcı bir rozettir. Dövme sahip olduğu markayla birlikte deneyimler,duygular,diğer topluluklarla bağ yaratmasını sağlar. Dövmenin tek bir resmi karmaşık duygular ve hisler serisini kapsar.

3-İdeallerine bağlanmak: Marka dövmeleri müşterilerinin ideal hayatlarının hatırlatıcılarıdır. Markalar kendine özgü idealler getirir. Buna en iyi örnek olarak Apple markasını verebiliriz. Çünkü Apple markasının kendisine özgü ayrılmaz yaratıcılık,güzellik ve söylemleri vardır.

Ve o dövmelerden bazılarını aşağıdaki resimlerde bulabilirsiniz.








Kaynak:CultBranding





0 yorum:

Yorum Gönder