Slideshow

23 Nisan 2011 Cumartesi

Başlamadan Mobbing:Callpex


Mobbing,son zamanlarda sıkça kullanılan ve İş Dünyasında karşımıza son zamanlarda çok çıkan bir kavram. Kısa bir tanım olarak geçersek eğer İşyerinde Duygusal Saldırı ve Psikolojik Taciz diyebiliriz.

Peki neden böyle birşeyden bahsediyorum? Aslında ben blogumda Pazarlama dışında fazla birşey yazmıyorum ama bu konu hem iş dünyası, hem de Mobbing ile alakalı olduğunu düşünerek yazmak istedim.

Callpex Firmasının Bingölde Çağrı Merkezini 4 Mart 2011 Tarihinde açıldığını birçoğunuz gazetelerden veya internetten öğrenmişsinizdir.

Bende bu işyerine bir Özel Şirketin Genel Müdürü referansı aracılığıyla 10 Şubat 2011 tarihinde çağrılmıştım. İş görüşmesi olumlu geçmiş ve kısa bir süre sonrada, eğitimlere çağrılmıştım. Eğitimler güzel geçmişti ve faydalı da olmuştu. En son aşamaya gelmiştik yani Callpex Takım Liderleri ve Backupları ile similasyona girmiştik. Çok heyecanlanmıştım ve ilk çağrıda çok eksik bilgiler vermiştim. İkinci çağrıda ise bütün bilgileri aktarmama rağmen, Pasaport bilgisini aktarmadan çağrıyı sonlandırmıştım. Evet ben hatalarımı ve aynı zamanda hatalı olduğumuda kabul ediyorum. Daha sonra olay çağrıları değerlendirmeye gelmişti.Operasyon Sorumlusu, Çağrılarımın İstanbul tarafından kabul edilmediğini ve benle devam etmek istemediklerini söylüyordu. Kafamda sorular şekillenmeye başlamıştı. 2 aylık deneme süresine ne olmuştu? Yurtdışına giden yolcu yanında Pasaportunu bulundurmak zorundaydı,eğer pasaportu olmazsa uçuşu gerçekleştiremeyeceğini kendiside, bende, oradakilerde biliyordu. Bu hep kafamda soru işaretiydi.

Buraya ait bazı işler, Babam tarafından yapılıyordu. Birgün babamla beraber gitmiştik ve ben gördüğüm tablo karşısında şok geçirmiştim. Çünkü benimle beraber elenmesi gereken bazı kişilerin orda olması beni şok etmişti. Araştırmaya başlamıştım ve bana haksızlık yapıldığını anlamıştım.

Yaptığım araştırmalar karşısında aldığım sonuçlar, beni ikinci kez şok etmişti. Çünkü Callpex firması akrabalarımı araştırmış ve bundan dolayı işime son vermişti. Evet ben akrabalarımda birşey olduğunu biliyorum ama bundan dolayı benim yargılanmam ne kadar doğru? Herkesin ailesinde farklı düşünen insanlar ve gruplar olduğunu ve beş parmağın beşinin bir olmadığını bilmiyorlar mı yoksa? Ayrıca benim sabıka kaydımda herhangi bir adli sicil kaydımda bulunmamakta.Bu fişlenmek değilde nedir? Ayrımcılık değilde nedir? Callpex firmasının akrabalarımı araştırmaya ne hakkı var? İş Kanunda bile kişi iş hayatının dışındaki olaylardan yargılanamaz diyor. Callpex firmasının bundan haberi yokmu yoksa? Bu tür şeylerin kurumsal bir firma tarafından yapılmayacağını biliyorum. Merak ettiğim bir konuda Callpex insanların çalışma performaslarıyla yoksa insanların özel hayatlarıylamı ilgilendiği...

Aklıma takılan diğer birşey ise Pegasusun Ali Sabancı reklamlarda diyorki ''Havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirdik''. Bende diyorumki ''Fişlemeyi siz başlatmadınız ama şeklini siz değiştirdiniz''. Çünkü hiçbir özel şirkette olmayan birşeyi yani fişlemeyi kendileri yaptılar.

Daha önceden Philips Armatür Fabrikasında ve Philips Genel Merkezde staj yapmıştım. Philips şüphesiz ki Callpex firmasından daha büyük. Onlar neden böyle birşeye gerek duymadılar? Orada çalıştığım süre içerisinde kimse gelip, bana bu tür şeylerden bile konuşmazdı.

Ben bir firmadan böyle bahsetmek istemezdim ve onlarla çalışmakta istiyordum.Çünkü Çağrı Merkezlerinin CRM ve Pazarlamayla alakalı yerlerdi ama birileri gidip benim ailemi, akrabalarımı veya etrafımdaki insanları araştırıyorsa, benim onlar için yapabileceğim tek şey bu olabilir ve bir söz vardır.''Haksızlığın karşısında susan, kör, sağır ve dilsiz şeytandır.'' derler.

1 yorum:

Test dedi ki...

Çalışacağınız en son yer olsun içme suyu vermezler gece vardiyasında bayat ekmeğe mahkumsunuz izinli günün gecesinde vardiya yazarlar havasız toz pis servisniz 15 ilçe birleşmiştir 3 saatten önce eve gidemezsiniz zaten asgari ücret verirler onu bile kantinde çaya ve suya verirsiniz callpex e uğramayın bile [sm=s20.gif]

Yorum Gönder